Fun zóna

Späť na články

Renault Captur: Revolúcia interiéru, skvelý podvozok

Renault Captur je mestský crossover, ktorého druhú generáciu predstavila automobilka na sklonku minulého roka. Úspešný model ponúka všetko, čo bežný užívateľ hľadá. Na mysli máme predovšetkým vyšší posed a esenciu SUV pocitu. S novou generáciou Clia však do Renaultu prišlo aj niečo nové, perfektný interiér. S malou dávkou sarkazmu musíme skutočne povedať, že Renault v posledných rokoch v interiéri za konkurenciou zaostával, minimálne v nižších výbavových triedach. Revolúcia v dizajne, ktorú odštartovalo Clio V, postihla aj Captur


Najprv však k exteriéru. Tu sa udiali len minoritné zmeny za účelom zachovania vizuálneho podpisu modelu. Predná maska sa stala ostrejšou a svetelný podpis v tvare písmena C, o ktorý sa starajú LED svetlomety, urobil autíčku dobre. Zadné svetlá tiež prešli úpravou. Sú užšie a kopírujú tvar "C." Vďaka tomu pôsobí zadná časť Capturu oveľa mohutnejšie. Nie je to však čistý klam, ktorý pocit navodzuje.

S novou generáciou Captur skutočne zmohutnel a priblížil sa na rozhranie segmentov B a C. Narástol totiž až o 11 centimetrov. Vďaka tomu poskytuje väčšie deformačné zóny a na svoju triedu mohutný 536 litrový batožinový priestor. Okrem neho je vždy po ruke 27 litrov odkladacích priestorov na utierky, mejkap, vody, keksíky pre deti a čokoľvek, čo budete na svojej ceste potrebovať. Malá časť tohto nárastu sa pretavila aj v pohodlnejšom sedení, ktoré vpredu poskytuje väčší sedák a vzadu o približne 1,5 centimetra viac miesta na kolená.


Musíme povedať, že zmenu v interiéri sme čakali. Pri uvedení Clia to bol globálne asi najoslavovanejší aspekt spomedzi všetkých zmien. Pri Capture ide tiež o revolúciu. Renault si dokonca nechal spraviť prieskum a hovorí, že v porovnaní s konkurenciou vnímajú zákazníci interiér Capturu ako jeden z najlepších. Ocenili sme ho aj my. Renault použil viditeľne kvalitnejšie plasty a pohral sa aj s farebnými plochami, ktoré sú mäkké. Zábave dominuje obrovský 9,3 palcový displej, ktorý je najväčší v segmente. Najviac však oceňujeme jeho vnútro. EasyLink, ktorý nahradil pôvodný sytém R-Link, je už doslova ako váš smartfón. Je intuitívny, prehľadný a navigáciu v ňom obslúžite iba pomocou kľúčových slov. V porovnaní so smartfónom však funguje o niečo pomalšie, na to sa musíte pripraviť.


Pri prvom kontakte nás Renault zaviedol po krásnej malokarpatskej ceste až do centra Trnavy, čím nám dal perfektnú šancu otestovať nový Captur presne na miestach, kde ho budú zákazníci najviac používať - v meste a medzi obcami. Testovali sme najvyššiu výbavu Intens s 1,3 litrovým benzínovým štvorvalcom a sedemstupňovou automatickou prevodovkou. Prejavy 96 kW silného motora boli o niečo mdlejšie ako pri Cliu, ktoré ponúka rovnaké motorizácie. Po zvolení režimu Sport sa malá "jednatrojka" rozrevala a ponúkla až prekvapivo dobrú odozvu najmä v mestských rýchlostiach.


Na otestovanie jazdných vlastností by sme potrebovali o niečo viac času a lepšie počasie. No aj to bude už onedlho. Prvý dojem však zanechal veľmi dobrý. Podvozok je relatívne tuhý, veľmi decentne filtruje nerovnosti malokarpatských úzkych dvojprúdoviek. Diely karosérie lícujú perfektne, ani pri jednom hrbole nebolo počuť vŕzganie. Ide o kus skutočne príjemného a pevného auta, v ktorom rýchlosť aj napriek malým rozmerom až tak necítiť.

Renault Captur je opodstatnene veľmi úspešným autom. Od začiatku jeho výroby v roku 2013 predala automobilka už 1,5 milióna modelov. Nová generácia sa bude predávať v 70 krajinách sveta a ponúkne okrem lepšieho exteriéru, zábavnejšieho podvozku a revolučného interiéru aj rôzne prvky individualizácie. Hovoríme až o 80 rôznych farebných kombináciách exteriéru a 15 možnostiach v interiéri. Captur určite zaujme každého, kto hľadá šikovné mestské auto s príjemným vyšším posedom a atraktívnym imidžom.

Našu skladovú ponuku nového Renaultu Captur si môžete pozrieť tu.

ZDROJ: https://auto.sk/clanok/2766-prva-jazda-renault-captur-revolucia-interieru-skvely-podvozok

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené