Fun zóna

Späť na články

Nissan Navara prešiel viacerými úpravami

Na európskych trhoch zažil segment pick-upov v ostatných rokoch oživenie z hľadiska predajných čísel i počtu dostupných modelov. Jeho populárnym zástupcom je už dlhší čas Nissan Navara, ktorého tretia generácia debutovala v roku 2014. Zaslúžila by si preto facelift. No keďže v tomto segmente nie je dizajn až taký dôležitý, výrobca sa pri modernizácii zameral skôr na techniku.



Populárny automobil je navonok takmer nedotknutý. Poznávacím znamením omladených kúskov je tmavé pozadie vylepšených LED svetlometov použitých vo vyšších verziách, okrem toho sa zmenili akurát disky kolies. Okrem sviežeho vzhľadu majú pri základných modeloch zväčšený priemer z 16 na 17 palcov. Vzhľad vozidla však ovplyvnil aj fakt, že zadok je teraz o 25 milimetrov vyššie.

Nissan prepracoval pruženie na oboch nápravách, čoho výsledkom má byť jednoduchšie manévrovanie a tiež vyššia užitočná hmotnosť. Podľa variantu odvezie Navara o 54 až 114 kilogramov viac než doposiaľ. Nárast sa netýka len štvordverových exemplárov, ale aj vyhotovení King Cab. Tie totiž v rámci omladenia vymieňajú jednoduchú nápravu s listovými pružinami za päťprvkovú os používanú doteraz iba modelmi Double Cab.



Ďalšou zmenou je nahradenie zadných bubnových bŕzd kotúčovými, ktoré majú 308 mm. Vpredu sa objavili 320-milimetrové kúsky namiesto pôvodných s priemerom 296 mm. Pick-up vďaka tomu dosahuje kratšiu brzdnú dráhu, ale tiež vyžaduje o 40% menšiu silu na pedáli.

Technické úpravy neobišli priestor pod kapotou. Vozidlo zostáva dostupné s dvomi naladeniami naftového 2,3-litrového štvorvalca, pričom aj to slabšie má odteraz dve turbodúchadlá. Namiesto doterajších 160 koní ponúka maximálny výkon 120 kW (163 k). Alternatívou je variant dosahujúci 140 kW (190 k), pričom oba spĺňajú emisnú normu Euro 6d-Temp. S motormi sa spája kompletne nová šesťstupňová manuálna prevodovka vyrábaná v Európe. Disponuje odlišnou kulisou, ale tiež hladším chodom a zníženou úrovňou vibrácií. Vylepšeniami prešiel aj sedemstupňový automat.




Vybavenie vozidla rozšíril inteligentný asistent jazdy s prívesom, ktorý zabraňuje jeho kývaniu. V interiéri sa objavil aktualizovaný infotainment s novým 8-palcovým displejom. Pribudla tiež možnosť vstaveného on-line pripojenia, nechýba ani aplikácia NissanConnect. Zmodernizovaná verzia japonského pick-upu už aktuálne prichádza do predaja.

Našu ponuku skladových vozidiel Nissan Navara si môžete pozrieť po kliknutí sem.


ZDROJ: https://autobild.pluska.sk/clanok/219276/nissan-navara-presiel-viacerymi-upravami/

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené