Fun zóna

Späť na články

Nissan postavil koncept ekologického zmrzlinárskeho auta

Nissan spojil sily so škótskou spoločnosťou Mackie‘s of Scotland, výrobcom zmrzliny, ktorý dodáva energiu svojej rodinnej mliečnej farme z obnoviteľných zdrojov – vetra a slnka. Projekt ukazuje, ako prístup „z oblohy k zmrzline“ dokáže odstrániť závislosť od fosílnych palív z každej fázy procesu výroby a predaja zmrzliny. Prototyp dodávkového auta odvodili z ľahkého úžitkového elektromobilu Nissan e-NV200. Koncept je funkčnou ukážkou elektrického ekosystému, ktorý kombinuje pohon s nulovými emisiami, opätovné využitie batérie na ukladanie energie a generovanie obnoviteľnej solárnej energie.



Kalyana Sivagnanam, generálny riaditeľ Nissan Motor (GB) Ltd. uviedol: „Zmrzlina je obľúbená na celom svete, no spotrebitelia čoraz viac dbajú na vplyv výroby takýchto pochúťok na životné prostredie a na spôsob „poslednej fázy“ ich doručenia k nám.

Tento projekt je dokonalou ukážkou stratégie Nissan Inteligent Mobility, ktorá zužitkováva viac než desaťročie skúseností s elektromobilmi a pokrokov v oblasti technológií batérií, aby vytvorila čistejšie riešenia pre energiu na cestách. Spôsobmi, ktoré zákazníci neočakávajú. Odstránením škodlivých emisií z výfukov a zvýšením nášho využitia obnoviteľnej energie môžeme pomôcť zlepšiť tento svet pre všetkých.“

Zatiaľ čo elektromotor dodávky čerpá energiu zo 40 kWh batérie, zmrzlinárske technológie vrátane prístroja na točenie, mraziacej zásuvky a chladničky na nápoje poháňa novodobá technológia Nissan Energy ROAM, ktorá príde do predaja koncom t. r.

ROAM je prenosná batéria navrhnutá pre profesionálne aj voľnočasové využitie, ktorá využíva lítium-iónové články získané z elektromobilov Nissan prvej generácie (vyrábaných od roku 2010). Umožňuje to udržateľné opätovné využitie batérií elektromobilov Nissan.



Kompaktná elektrická dodávka Nissan e-NV200 s nákladným priestorom objemu 4,2 m3 má dojazd 200 km (WLTP, kombinované), v meste až 300 km. Jej batériu možno dobiť z 20 na 80% kapacity za 40-60 min. Dve jednotky Nissan Energy ROAM majú kombinovanú úložnú kapacitu 1,4 kWh a dokážu poskytnúť výkon až 1 kW. Je možné ich nabíjať z 230 V elektrickej siete (plné dobitie trvá asi 1 hod) alebo zo solárnych panelov na streche dodávky (na úplné nabitie sú potrebné 2 až 4 hod).

Našu ponuku skladových vozidiel značky NISSAN nájdete po kliknutí sem.


ZDROJ: https://autozurnal.ta3.com/nissan-postavil-koncept-ekologickeho-zmrzlinarskeho-auta

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené