Fun zóna

Späť na články

Nissan Leaf je najpredávanejší elektromobil sveta

Záujem o elektromobily možno pomaly rastie, avšak pre ich pomerne vyššiu cenu a často „divný“ dizajn sa nepredávajú „na tisícky“. Nissan Leaf je v tom tak trochu výnimka. Nie je úplne najlacnejší a dizajn prvej generácie je minimálne diskutabilný. Napriek tomu je vcelku úspešný. Automobilka oznámila, že predali už cez 400-tisíc Leaf-ov, čo je na elektromobil úctyhodné číslo. Ide o prvý elektromobil, ktorému sa podarilo dosiahnuť takéto vysoké číslo. Inými slovami, Nissan Leaf je najpredávanejší elektromobil na svete. 

Prvá generácia Nissanu Leaf prišla na trh ešte v roku 2010. O sedem rokov neskôr prišla na svet druhá generácia, ktorá okrem lepšieho dizajnu prináša zákazníkom aj výkonnejšiu verziu 3.Zero e+ Limited EditionTá je s výkonom 160 kW (217 koní) vskutku naozaj zaujímavý elektromobil. Spomínaná verzia je však limitovaná, preto za výsledok toľko predaných Leafov prakticky vôbec nemôže.





No práve Nissan Leaf je príkladom elektromobilu, ktorý v druhej generácii vyzerá ako auto zo „súčasnosti“, a má už zmysel pre veľký okruh záujemcov. Druhá generácia má napríklad poloautonómny systém ProPilot alebo možnosť ovládať auto iba jedným pedálom, takzvaným e-pedálom. Miera rekuperácie je totiž taká veľká, že klasický brzdový pedál vo väčšine prípadov nepoužívate vôbec. 

Nissan tiež uviedol, že od začiatku predaja prvej generácie s Leafom užívatelia najazdili viac ako 10 miliárd kilometrov a ušetrili pritom cez 3,8 milióna barelov ropy ročne (približne 604 miliónov litrov ropy ročne). To sú skutočne úctyhodné čísla. Leaf je stále mimoriadne obľúbený v celej Európe, minulý rok to bol najpredávanejší elektromobil v Európe a najpredávanejšie auto v Nórsku, v krajine, kde elektromobily "ovládli trh". Automobily Nissan Leaf z našej ponuky si môžete pozrieť priamo tu

ZDROJ: https://auto.hnonline.sk/automobilky/1908916-toto-je-najpredavanejsi-elektromobil-sveta-majitelov-ma-uz-vyse-400-tisic-kusov

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené