Fun zóna

Späť na články

Spoločnosť Volvo Cars pokračuje v elektrifikácii svojich modelov

Automobilka Volvo Cars minulý týždeň urobila významný krok smerom k dosiahnutiu svojich cieľov v oblasti elektrifikácie, keď predstavila zmodernizované a novovyvinuté elektrifikované varianty pohonných jednotiek, ktoré budú v budúcnosti dostupné v rámci celej modelovej ponuky.

Spoločnosť zmodernizovala svoje súčasné plug-in hybridné pohonné jednotky T8 a T6 Twin Engine a zároveň potvrdila, že plug-in varianty budú teraz k dispozícii pre každý model, ktorý vyrobí.

Okrem toho Volvo Cars predstaví v nasledujúcich mesiacoch rad mild-hybridov, počnúc vznetovými a zážihovými verziami SUV modelov XC90 a XC60.

V týchto mild-hybridoch si zákazníci budú môcť po prvýkrát vyskúšať pokročilý systém rekuperácie kinetickej energie pri brzdení od spoločnosti Volvo, ktorý v spojení s jej existujúcimi spaľovacími motormi tvorí nový integrovaný elektrifikovaný pohonný systém s novým označením „B“.   

Tento nový pohonný systém, elektrifikovaný prostredníctvom elektronického brzdového systému s rekuperáciou energie, ponúka vodičom až 15-percentné zníženie spotreby paliva a emisií pri jazde v reálnych podmienkach. 

Nový elektronický brzdový systém spolupracuje so systémom na rekuperáciu energie a rekuperáciou kinetickej energie pri brzdení znižuje spotrebu paliva a emisie.

Automobilka Volvo Cars v súlade so svojou stratégiou a za podpory mimoriadne silného dopytu zvýšila svoju výrobnú kapacitu tak, aby až 25 percent celkovej výroby mohli tvoriť vozidlá s plug-in hybridným pohonom Twin Engine. Okrem toho očakáva, že jej nové pohonné jednotky označené písmenom „B“ sa postupne stanú novým štandardom a spoločnosť sa tak priblíži k svojmu cieľu, aby všetky jej vozidlá boli v polovici budúceho desaťročia elektrifikované.

Nové a zmodernizované pohonné jednotky sa predstavia vo väčších vozidlách značky Volvo postavených na modulárnej platforme SPA.

Zmodernizovaný plug-in hybridný systém T8 Twin Engine s výkonom 420 koní má nový akumulátor s pokročilým dobíjaním prostredníctvom elektronického brzdového systému. Pohonná jednotka T8 poskytuje približne o 15 percent dlhší dojazd a je k dispozícii vo všetkých modeloch radov 90 a 60.

Modernizovaná verzia plug-in hybridného systému T6 Twin Engine s menšou kapacitou sa tiež kombinuje s novým akumulátorom a technológiou elektronického brzdenia. Aj táto pohonná jednotka ponúka približne o 15 percent dlhší dojazd a je k dispozícii pre kombi V60 a sedan S60.

Model XC90 bude dostupný ako mild-hybridný variant so zážihovým alebo vznetovým motorom s označením B5 alebo mild-hybridný variant so zážihovým motorom s označením B6.

V prípade modelu XC60 si zákazníci budú môcť vybrať buď mild-hybrid so zážihovým alebo vznetovým motorom s označením B5, mild-hybrid B4 so vznetovým motorom alebo mild-hybrid B6 so zážihovým motorom. Zážihový variant B5 bude mať v ponuke pohon predných alebo všetkých kolies.

SUV model XC40 značky Volvo založený na menšej kompaktnej modulárnej platforme tiež dostane novú elektrifikovanú verziu, konkrétne plug-in hybridný systém T5 Twin Engine so zážihovým motorom. Neskôr pribudne aj druhá plug-in hybridná verzia T4 Twin Engine.


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené