Fun zóna

Späť na články

Volvo mení názov niektorých svojich modelov

Volvo štandardizuje názvy svojich plne elektrických modelov. Volvo XC40 Recharge a C40 Recharge sú tak premenované na EX40 a EC40. Názov XC40 zostáva vyhradený pre verzie so spaľovacími motormi. Aktualizácia tiež zahŕňa odstránenie znaku Recharge z plug-in hybridných modelov, ktoré sú teraz označené jednoducho príponou T6 alebo T8 označujúcou rôzne úrovne výkonu. 



Nový a zjednodušený štandard názvov modelov má uľahčiť existujúcim i novým zákazníkom pochopiť, ktoré z modelov značky Volvo sú plne elektrické a ktoré sú hybridné. „Zladením našich priekopníckych prvých elektrických modelov so zvyškom nášho portfólia elektrických áut zjednodušujeme spotrebiteľom výber, pretože pokračujeme v elektrifikácii našej zostavy.“ hovorí Björn Annwall, obchodný riaditeľ značky Volvo. 


Automobilka súčasne predstavuje nový softvérový balík Performance pre EX40 a EC40 Twin Motor a ako upgrade pre predchádzajúci modelový rok na vybraných trhoch. Softvérový balík Performance, ktorý zvyšuje výkon o 25 kW, zahŕňa aj prepracované mapovanie pedálov pre rýchlejšiu odozvu akcelerátora a jedinečný režim jazdy „Performance“, ktorý odomkne celých 325 kW.



Na dostupných trhoch bude softvér Performance ponúkaný ako voliteľný aktualizačný balík prostredníctvom aplikácie pri objednávaní nového auta, zatiaľ čo vodiči predchádzajúceho modelového roku C40 a plne elektrických vozidiel XC40 Recharge si môžu softvér zakúpiť a stiahnuť z pohodlia domova. Volvo vylepšilo aj existujúce hybridné modely. Mild-hybridné benzínové varianty B5 modelov XC60 a XC90 teraz využívajú efektívnejší cyklus spaľovania motora, od ktorého sa očakáva, že povedie k zníženiu emisií CO2 a zníženiu spotreby paliva o približne 4 percentá pre XC60 a približne o 2 percentá pre XC90.


Volvo tiež uvedie na trh špeciálnu čiernu edíciu modelov EX40, EC40 a XC40, ktorá nasleduje po úspechu XC60 Black Edition uvedenej na trh minulý rok. Modely Black Edition sa dodávajú s lakom Onyx Black či 20-palcovými päťlúčovými diskami kolies vo vysokolesklom čiernom prevedení.

ZDROJ: startstop.sk




Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené