Fun zóna

Späť na články

Elektrické Twingo príde ako luxusná limitka Vibes

Elektromobily sú dnes pre automobilky veľmi dôležitým predajným artiklom. Nejde pritom o zisk z predaja, ten je často zatiaľ, vzhľadom na drahé technológie, dokonca v červených číslach. Dôležitejšia je ich úloha v znižovaní flotilových emisií, ktoré následne dovoľujú aj predaj väčších modelov so spaľovacími motormi, na ktorých majú automobilky väčšie marže. Čím viac elektrických áut má teda automobilka v ponuke, tým spokojnejšie môžu jej manažéri spávať.


Predať dnes elektromobil však nie je nijak ľahký proces. Kým sú totiž k dispozícii dotácie, ide to, problém nastáva vo chvíli, keď „štátne“ peniaze dôjdu a treba byť ekologický len za vlastné. Automobilky to už dobre poznajú, a tak sa snažia svojou ponukou vždy zaujať najskôr bohatších a náročnejších klientov ochotných za auto vydať viac peňazí. Renault na to ide rovnako, a tak nám už v septembri 2020 predvedie svoje elektrické Twingo Electric v špeciálnej edícii Vibes. Jeho technika zostane rovnaká ako v bežných verziách Twinga Electric, teda vzadu uložený elektromotor s výkonom 60 kW (82 k) a trakčné batérie s kapacitou 22 kWh umožňujúce dojazd 270 km (WLTP). Už z tohto je zrejmé, že Twingu nepôjde o rekordy, ale skôr o cenovú dostupnosť. Verzia Vibes však zaujme 16-palcovými zliatinovými diskami s oranžovými krytkami matíc, farebnými maskou chladiča, dekoračnými nálepkami a v rámci ponuky aj novým lakom karosérie s názvom Orange Valencia. Patrične vyšperkovaný bude aj interiér auta.


Renault však nezabudne ani na záujemcov o racionálnejšie vybavené kusy bežného Twinga Electric. Ako hovorí fabrika, to sa ukáže až na prelome rokov 2020/2021 a k prvým zákazníkom sa dostanú na jar 2021.

ZDROJ: topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené