Fun zóna

Späť na články

Jaguar požiadal o registráciu názvu EV-Type

Značka Jaguar už má elektrické SUV Jaguar I-Pace, niekoľko mesiacov sa hovorí o batériovom Jaguari XJ a elektrického prírastku by sme sa mohli dočkať na scéne športových automobilov.

Aspoň to naznačuje ochranná známka, o ktorú britská automobilka požiadala vo februári a stále čaká na vybavenie. A nie je ťažké uhádnuť, čo presne si asi Briti od štítku EV-Type sľubujú. Oficiálne zatiaľ nikto nič nepotvrdil, najpravdepodobnejšou variantou však zostáva tá, že pôjde o čisto elektrického nástupcu modelu F-Type.


Britský Autocar uviedol, že automobilka sa zatiaľ ešte stále nerozhodla o budúcnosti modelu F-Type, respektíve o podobe jeho nástupcu. V minulom roku vytvoril (dnes už bývalý) šéf dizajnu Ian Callum víziu budúceho športiaku. Ten sa mal značne inšpirovať konceptom C-X75, ktorý sa vyznačoval motorom vzadu. Pravdepodobne najväčšou výzvou je pre Jaguar získanie vhodnej platformy pre elektrický športové vozidlo. Aktuálne totiž spoločnosť vo svojom portfóliu takú architektúru nemá. Jedným z riešení by mohlo byť prehĺbenie spolupráce s automobilkou BMW a spoločná kooperácie na dvojčatách BMW i8 a Jaguaru EV-Type. To už sa ale dostávame do roviny ničím nepodložených špekulácií ...

Inšpiráciou pre vznik elektrického športiaka by mohol byť takisto koncept Jaguar Vision Gran Turismo Coupe, ktorý automobilka predstavila ako svoju vlajkovú loď pre herný titul Gran Turismo. Vízia vsádza na techniku elektrických formúl, pričom štvorica elektromotorov v útrobách dodáva výkon 1020 konských síl. Stále je to však len virtuálne koncept, hoci veľmi vydarený.

ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené