Fun zóna

Späť na články

Renault Mégane asi skončí bez nástupcu

Renault Mégane prišiel na svet koncom roka 1995, keď nahradil dosluhujúci Renault 19. Svoju rolu zvládol perfektne. Okrem hatchbacku a sedanu sa rodina čoskoro rozrástla o kombi, kupé a kabriolet, a nakoniec aj o Scénic, ktorý po vzore väčšieho Espace založil rodinu kompaktných MPV. 


Predaje atakovali bežne hranicu 300 000 kusov ročne, čo robilo z Mégane jedno z najpredávanejších áut v Európe. Darilo sa aj jeho druhej generácii z roku 2002. V roku 2004 dosiahol Mégane počtom 465 778 kusov svoj predajný rekord, no potom začal odbyt viaznuť. Registrácie tretej generácia z roku 2009 síce ešte dokázali prekročiť dvestotisíc kusov, no od roku 2012 mieril Mégane dole. Nič na tom nemení ani fakt, že v tom čase sa už Scénic vyprofiloval na samostatný modelový rad a zo sedanu sa stal Fluence. Vlani sa v Európe predalo zo štvrtej generácie z roku 2016 len 129 222 kusov. To samozrejme, nie je zlý výsledok, lenže s pôvodnou slávou to veľa spoločného nemá. Vlani sa Mégane nedokázal prepracovať ani medzi 25 najpredáva­nejších modelov v Európe. Žezlo držia pevne v rukách Clio a Captur

Je len logické, že automobilka zvažuje, čo ďalej. Investovať do modelu s kontinuálnym poklesom, ktorý nedokáže účinne konkurovať VW Golf, Fordu Focus, ani Škode Octavia, nemá príliš zmysel. Potvrdil to pre britský Auto Expres aj sám šéfdizajnér Renaultu Laurens van den Acker.„Je zrejmé, že ako náhle začneme rozširovať škálu elektrických modelov v našom portfóliu, niektoré autá im budú musieť ustúpiť. Jednoducho preto, že si nemôžme dovoliť vyvíjať všetko naraz. Mégane je navyše v segmente, na ktorý je vyvíjaný veľký konkurenčný tlak a my musíme dať peniaze tam, kde je budúcnosť trhu,“ vysvetlil Acker. Mégane teda nie je budúcnosť. Či ním ale bude kompaktný elektromobil, ktorý Acker nepriamo naznačil, tiež isté nie je. Batériové modely sa totiž z dôvodu vysokej ceny zatiaľ nepresadili. Aspoň nie v objemoch, na ktoré bol Mégane zvyknutý.

Našu ponuku skladových vozidiel Renault nájdete tu.

ZDROJ:auto.pravda.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené