Fun zóna

Späť na články

Jaguar predstaví nové elektrické vozidlá už budúci rok

Automobilka Jaguar Land Rover už minulý rok svetu oznámila, že sa chystá investovať do výroby elektrických áut. Dnes je známe, že investícia bude minimálne jedna miliarda libier, ktorá sa použije na produkciu nových vozidiel. Už teraz môžeme povedať, že v jednom prípade sa súčasný model vylepší elektrickým pohonom. Okrem toho však v budúcom roku Jaguar plánuje predstaviť aj dve úplne nové elektrické vozidlá.

Zmenou prejde Jaguar XJ, ktorého vzhľad sa takmer vôbec nezmenil. Až od roku 2009 prišiel výrobca s modelom XJ v modernejšom dizajne. V roku 2019 sa výroba vozidiel XJ pozastavila, no v roku 2021 sa vozidlo pôvodne so spaľovacím motorom opäť objaví. Jaguar Land Rover ho uvedie s elektrickým pohonom. Vzhľad ešte doposiaľ nie je známy, ale šéf dizajnu Julian Thomson naznačil, že prídu s niečím nekonvenčným a báječným. "Bude to krásne auto, so zaujímavým pohonom a luxusným interiérom. Atmosféra kabíny bude osviežujúca," tvrdí Thomson. Okrem toho dodal, že auto bude prispôsobené tak, aby si šoféri jazdu skutočne užívali a nie len sa prevážali. 


Kým sedan XJ je už stálym členom rodiny Jaguar, v budúcom roku sa očakáva predstavenie ďalších dvoch prírastkov. Celkom novým vozidlom bude Jaguar J-PACE so šesťvalcovým radovým motorom, ktorý sa bude vyrábať v čisto elektrickom aj hybridnom prevedení. Čo sa týka vzhľadu, v spojitosti s modelom J-PACE sa spomína avantgardnejší štýl a luxusný interiér. Veď napokon, svedčia o tom predpoklady, že vnútorná časť vozidla bude vybavená koženými poťahmi Windsor, pravým drevom a hliníkovým lemovaním. 



O druhom vozidle, ktoré koncern Jaguar Land Rover plánuje predstaviť v budúcom roku, sa vie oveľa menej. Zástupcovia automobilky sú pri informáciách o modeli Road Rover zdržanliví. Očakáva sa však, že by malo ísť elektrickú verziu modelu Range Rover. Čo sa týka vzhľadu, hovorí sa, že vozidlo bude vyzerať veľmi elegantne. Podobne ako pri J-PACE, riadenie bude tiež umiestnené nízko. Veľkosťou sa má nový Road Rover podobať na Evoque a Velar. Zaujímavosťou je, že názov Road Rover slúži len ako prezývka a počas výroby sa používať nebude.A aj keď je o vozidle len málo informácií, už teraz vieme, že nové modely budú založené na platforme MLA, ktorá sa dokáže nakonfigurovať na všetky typy pohonu – elektrický, hybridný aj konvenčný spaľovací.

Našu širokú ponuku skladových vozidiel Jaguar si môžete pozrieť tu




Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené