Fun zóna

Späť na články

JAGUAR XE SV PROJECT 8 najrýchlejší sedan na svete

Jaguar XE SV Project 8, vyvinutý divíziou SVO, je v súčasnosti najrýchlejším štvordverovým automobilom na svete. Dôkazom je rekord, ktorý prototyp určený na sériovú výrobu zajazdil na severnej slučke pretekárskeho okruhu Nürburgring. Neuveriteľný čas 7 minút a 21,2 sekundy je takmer o 11 sekúnd rýchlejší, než na legendárnom nemeckom okruhu s dĺžkou 20,8 km dosiahol predošlý najrýchlejší sedan.


Týmto výsledkom Project 8 s výkonom 600 koní dokonca prekonáva aj niektoré z najrýchlejších dvojdverových kupé a superáut sveta. 

"Dizajnéri a konštruktéri divízie SVO mali za úlohu vytvoriť najšportovejší cestný Jaguar v histórii – nielen najrýchlejší, ale zároveň aj najobratnejší. Pri tvorbe karosérie pre Project 8 sa preto v nezmenenej podobe použilo len oplechovanie strechy a predných dverí z modelu XE, inak až 75 % jeho mechanického vybavenia je nových. A úžasný rekord dosiahnutý na severnej slučke Nürburgringu len potvrdzuje, že tieto rozsiahle zmeny boli opodstatnené",povedal Mark Stanton, riaditeľ divízie SVO.

"Zmyslom existencie SVO je posúvať hranice výkonu, luxusu a jazdných schopností v každom teréne. V prípade ručne montovaného modelu XE SV Project 8 sa tento princíp uplatňuje naplno a prináša najkompaktnejší štvordverový sedan značky Jaguar, ktorý svojím výkonom prekonáva aj superautá. A rekordný čas na severnej slučke Nürburgringu len potvrdzuje náš zámer ponúknuť záujemcom o Project 8 doposiaľ najextrémnejší Jaguar. Tí už čoskoro zažijú tento úžasný sedan na vlastnej koži", dodal John Edwards, výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover Special Operations. Divízia Special Vehicle Operations (SVO) je špecializovaná skupina dizajnérov, konštruktérov a technikov spoločnosti Jaguar Land Rover, ktorí sa zameriavajú na zvyšovanie výkonu, luxusu a jazdných schopností vozidiel Jaguar a Land Rover.


ZDROJ: Jaguar

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené