Fun zóna

Späť na články

Volvo Cars predstavuje vynovené modely S90 a V90 a pohonné sústavy Mild Hydrid v celom portfóliu

Spoločnosť Volvo Cars dnes odhalila vynovené verzie sedanu S90 a kombi modelov V90/V90 Cross Country, ako aj elegantný dizajn exteriéru a úplne nový špičkový audiosystém od spoločnosti Bowers and Wilkins.

V rámci širšej aktualizácie portfólia spoločnosti odteraz každý model Volvo ponúka aj možnosť 48-voltovej hnacej sústavy Mild Hybrid, čím spoločnosť ďalej rozširuje svoju ponuku elektrifikovaných vozidiel. Pokiaľ ide o dizajn exteriéru, dizajnéri značky Volvo zaviedli viacero vylepšení prednej aj zadnej časti modelov S90 a V90. Patria k nim napríklad nové hmlové svetlá, nový dizajn spojlera či nový spodný predný nárazník.


Na vozidlách V90 a V90 Cross Country je najvýraznejším prvkom úplne nový dizajn zadných svetiel, vrátane charakteristického osvetlenia s technológiou Full LED a sekvenčnými smerovými svetlami. Ponuka nových farieb karosérie a kolies rozširuje možnosti osobného prispôsobenia vzhľadu vozidla.

Pokiaľ ide o interiér, komplexne modernizovaný audiosystém značky Bowers and Wilkins prináša cestujúcim vo vozidle ešte kvalitnejší poslucháčsky zážitok, a to vďaka novým prvkom, ako je vylepšený zosilňovač, systém automatického potlačenia šumu vo vozidle či nové nastavenie, ktoré imituje zvuk vášho obľúbeného jazzového klubu.


Ďalšou novou funkciou vo vnútri vozidla je pokročilý čistič vzduchu so senzorom pevných častíc menších ako 2,5 mikrometra, ktorý bol najprv bol vyvinutý pre čínsky trh, no teraz sa uvádza na trh celosvetovo. Zariadenie umožňuje vodičom sledovať kvalitu vzduchu vo vnútri vozidla prostredníctvom centrálnej obrazovky. V prípade potreby dokáže pokročilý čistič vzduchu vyčistiť vzduch v kabíne od takmer všetkých drobných čiastočiek do niekoľkých minút.

Obe technológie – nový audiosystém Bowers & Wilkins aj pokročilý čisti vzduchu – sú odteraz k dispozícii na všetkých modeloch Série 90 aj 60 postavených na báze modulárnej architektúry SPA. Okrem toho sa všetky modely Série 90 a 60 odteraz dodávajú s dvojitými nabíjacími konektormi USB-C vzadu namiesto doterajších 12-voltových zásuviek. Funkcia bezdrôtového nabíjania smartfónov, ktorú značka prvý raz predstavila v malom SUV XC40, je odteraz v ponuke aj na väčšine variantov Série 90 a 60.

Pokiaľ ide o materiály použité v interiéri vozidla, exkluzívne sedadlá na mieru z vlnenej tkaniny, ktoré sa boli prvý raz predstavili minulý rok v modeli XC90, sú odteraz v ponuke aj na všetkých modeloch Série 90 a 60. Pre vozidlá s najvyšším stupňom výbavy je okrem toho k dispozícii aj interiér bez použitia kože. Pre ostatné modely vo svojej ponuke spoločnosť Volvo Cars výrazne rozšírila možnosti ich vybavenia 48-voltovou polohybridnou hnacou jednotkou; táto možnosť pohonu je odteraz v ponuke na každom jednom modeli značky Volvo.

Pohon Mild Hybrid, ktorý sa prvý raz objavil minulý rok v SUV modeloch XC90 a XC60, je odteraz v ponuke vo všetkých ostatných vozidlách Série 90 a 60, ako aj v modeli XC40. Možnosť polohybridnej hnacej sústavy na vozidlách V90 Cross Country predstavuje prvý elektrifikovaný variant v dejinách modelového radu Cross Country. Pohon Mild Hybrid od spoločnosti Volvo Cars ponúka vodičom až 15-percentnú úsporu na pohonných hmotách a zníženie emisií v reálnych podmienkach jazdy. Systém elektrického brzdenia interaguje so systémom rekuperácie energie a znižuje spotrebu paliva a produkciu emisií rekuperáciou kinetickej energie pri brzdení.

ZDROJ: Volvo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené