Fun zóna

Späť na články

Dacia Sandero má prísť ako hybrid

Dacia ešte donedávna zakladala svoj obchodný úspech na tom, že dokázala zužitkovať staršiu, ale overenú, techniku z portfólia aliancie Renault-Nissan. Teraz už bude musieť aj rumunská automobilka byť aktuálnejšia, prísne emisné limity a technologické štandardy platia aj pre ňu. Ukázalo sa to napríklad i na Dusteri, ktorý minulý rok prišiel o atmosférickú jedna-šestku a vymenil ju za podarený litrový trojvalec.

Podobný osud čaká aj najlacnejšiu Daciu v ponuke. Sandero dnes kúpite od 6 990 eur. Novej generácie by sme sa podľa informácií nemeckého Auto Bildu mali dočkať ešte tento rok. Nemci očakávajú, že jeho počiatočná cenovka by mala začínať o niečo vyššie, približne na úrovni okolo 8 000 eur. Za čo si budú klienti musieť priplatiť?



Nástupca aktuálneho Sandera bude musieť disponovať viacerými asistenčnými systémami. Očakáva sa, že vďaka nim by si z bezpečnostných testov Euro NCAP mohol odniesť prinajhoršom štyri, možno však až päť hviezdičiek. Hatchback teda bude výrazne bezpečnejší. Očakáva sa tiež, že Sandero bude stáť na najmodernejšej CMF-B platforme, mohlo by teda mať podobne delikátne jazdné vlastnosti, ako Clio piatej generácie.

Ďalšou zaujímavou novinkou je fakt, že v ponuke by sa tu mal objaviť i 1,6-litrový mild-hybridný zážihový agregát s výkonom okolo 103 kW (140 k). O základ sa tu postará litrový prepĺňaný trojvalec s ladením na úrovni 66 kW (90 k) a podobne silný diesel. Špekuluje sa aj o prítomnosti svižného benzínového štvorvalca so zdvihovým objemom 1,33 l, ktorý by na predné kolesá mohol posielať 96 kW (130 k).

Francúzsky L'Argus dokonca informoval o tom, že pre Sandero by mohla byť dostupná aj čisto elektrická verzia, to však zatiaľ nie je potvrdené. Naďalej sa ráta s prítomnosťou obľúbeného balíka Stepway, cena vozidla s ním by sa mala hýbať okolo sumy 13 000 eur.

ZDROJ: https://autobild.pluska.sk/novinky/najlacnejsia-dacia-prekvapi-ma-prist-ako-hybrid-mozno-stane-aj-prvym-elektromobilom-znacky

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené