Fun zóna

Späť na články

Nový motor pre Duster? Dacia ho potrebuje ako soľ: Prvé správy vedú k hybridu, majú logiku

Viaceré automobilové servery v posledných dňoch informovali o veľkých zmenách, ktoré sa chystajú v Dacii. Tá bude pravdepodobne musieť reagovať na čoraz prísnejšie emisné štandardy a limity. Spravila tak už v posledných mesiacoch, kedy z ponuky vypadla atmosférická jedna-šestka a nahradila ju prepĺňaná jedna-trojka. V portfóliu motorov dnes nájdete dokonca i litrové TCe.

Nedá sa povedať, že by Dacia na nároky Európskej únie nereagovala. Teraz to však bude o niečo drahšie. Bloomberg hovorí, že Rumuni by mohli ponúknuť elektrifikovanú verziu Dustera, aby sa v blízkej budúcnosti vyhli mastným pokutám. To si však bude vyžadovať náklady na vývoj, ktoré sa bez pochýb môžu premietnuť do finálnej ceny.



Príde Dacia o status dostupného automobilu? Možno by to tak nemuselo byť, veď v aliancii Renault-Nissan majú skúsenosti s elektrickým pohonom. V najbližších mesiacoch navyše môžeme očakávať viaceré hybridné prírastky v ponuke Renaultu. Okrem Clia piatej generácie bude elektrina pomáhať aj pri pohone nového Renaultu Captur.

V minulosti síce platilo, že Dacia využívala staré pohonné jednotky aliancie, dnes už to však legislatíva neumožňuje. Ide len o náš názor, pokojne sa však môže stať, že Duster dostane vnútornosti z hybridného Capturu či Clia skôr, než by to ktokoľvek očakával. Veď i dnes už ho poháňa motor 1.3 TCe, ktorý slúži napríklad i Mercedesu-Benz. Detaily zatiaľ nie sú isté, je však vysoko pravdepodobné, že i Dacia bude musieť naskočiť na vlnu elektrifikácie.

Našu ponuku skladových vozidiel DACIA DUSTER si môžete pozrieť po kliknutí priamo sem.


ZDROJ: https://autobild.pluska.sk/gal/novinky/novy-motor-pre-duster-dacia-ho-potrebuje-ako-sol-naznaky-sprav-vedu-hybridu-maju-logiku/1

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené