Fun zóna

Späť na články

Lego ukázalo nový Defender skôr než samotný Land Rover

Dve podstatné informácie sú už jasné: nový Land Rover Defender absolvuje oficiálnu výstavnú premiéru na jeseň tohto roku a vyrábať ho budú v Nitre. Teraz je na rade otázka, aké to auto vlastne bude? Do akej miery sa Britom podarí zachovať myšlienku robustného terénneho vozidla a zároveň splniť všetky súčasné normy, týkajúce sa bezpečnosti alebo emisií?

Čakanie na odpovede nám skracujú rôzne upútavky. Výrobca stavebníc Lego predstavil nový Defender skôr než samotná britská automobilka. Z 2573 dielov si môžete postaviť trojdverovú verziu Defendera s funkčným riadením a pružením. Lego nám dáva aspoň čiastočný pohľad na dizajn reálneho auta. Podstatne viac odhaľuje ďalšia upútavka. Tentoraz ide o záber na prístrojový panel jedného z testovacích prototypov, na ktorom je zobrazený symbol auta. Vidíme škatuľovitú karosériu, pomerne krátke previsy a rezervné koleso ukotvené na piatych dverách.



Dizajn nezaprie inšpiráciu predchodcom a zároveň na ňom vidno prvky, prevzaté z ostatných najnovších Land Roverov. Dizajnéri sa snažili vytvoriť dojem "plávajúcej" strechy, preto niektoré stĺpiky nechali v odtieni karosérie, iné dali nalakovať čiernou farbou. Na novinke si môžete všimnúť aj náznak malého okna nad zadnými dverami, čo je jeden z typických znakov predchodcu.

Palubná doska je hranatá a pomerne členitá. V ľahkom retro dizajne sú však zakomponované všetky moderné prvky, ako dotyková obrazovka multimediálneho systému alebo dvojzónová automatická klimatizácia. Použitie digitálneho prístrojového panela možno skalných priaznivcov vystrašilo, lenže displej je dnes jednoduchší a lacnejší než tradičné analógové ukazovatele.



„Nový Defender dokáže všetko, čo od neho očakávajú naši zákazníci, bez toho, aby niečo kopíroval“, povedal novinárom vlani na autosalóne v Paríži marketingový šéf automobilky Felix Bräutigam. „Je to auto pre moderný svet a musí byť špičkou vo svojom segmente“, dodal. 

O použitej technike sa zatiaľ hovorí iba v neoficiálnej rovine. Nový Defender pravdepodobne využije upravenú podvozkovú platformu MLA, na ktorej stojí Land Rover Discovery i Range Rover Sport. Pod kapotou očakávame predovšetkým benzínové a naftové štvorvalce s objemom dva litre. Neskôr ponuku môže rozšíriť plug-in hybrid alebo dokonca čistý elektromobil, ktoré pomôžu znížiť flotilové emisie značky.

ZDROJ: https://autozurnal.ta3.com/lego-ukazalo-novy-defender-skor-nez-samotny-land-rover

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené