Fun zóna

Späť na články

Renault Kadjar s novým faceliftom

Renault tvrdí, že od predchádzajúcej premiéry predal viac ako 450.000 kusov modelu Kadjar predovšetkým vďaka jeho dizajnu a preto sa rozhodol veľmi nemeniť jeho vzhľad. O to väčšie zmeny sú v interiéri. A najväčšie zmeny sa udiali pod kapotou. Renault prichádza na trh s úplne novými motormi, ktoré spĺňajú emisnú normu Euro 6d, majú väčšiu dynamiku, sú tichšie a predovšetkým majú aj nižšiu spotrebu, ako mali ich predchodcovia.


Aj keď sa teda veľké zmeny exteriéru neudiali, musíme skonštatovať, že tie, ktoré sa zmenili, určite pomohli Kadjar-u „okrásnieť“. Medzi najväčšie zmeny oproti predchodcovi môžeme uviesť rozšírenú prednú masku, ktorá má v sebe síce viac chrómu, ale vyzerá robustnejšie. Zmenil sa celý predný nárazník, v ktorom sú taktiež  v chrómovanom rámčeku umiestnené hmlové svetlá. Najväčšou zmenou sú nové LED svetlá, ktoré podľa výrobcu majú mať až 6x menšiu spotrebu. Pri pohľade z boku nás upúta úplne nová anténa umiestnená na streche a ktorá je vo forme „žraločej plutvy“. Tá poskytuje lepší príjem rádia  a GPS. Vzadu sa taktiež „zrobustnil“ zadný nárazník a nové sú tiež zadné koncové svetlá. 

Všetky zmeny, ktoré sa udiali v kabíne môžeme hodnotiť veľmi pozitívne. Či už ide o estetické zmeny, akými sú napríklad kvalitné mäkkčené plasty, nové čalúnenie sedadiel alebo chrómové detaily umiestnené v celej kabíne. Novo prepracovaná je stredová konzola so 7 palcovou obrazovkou multimediálneho a navigačného systému R-LINK 2 a ktorá má aj ambientné osvetlenie. Pod displejom sa nachádzajú tri otočné ovládače klimatizácie, čo tiež vysoko hodnotíme – netreba sa totiž pri zmenách nastavenia „preklikávať“ cez displej. Je to podľa nás pri jazde bezpečnejšie a keď sme pri tej bezpečnosti, tak aj ovládanie rádia pod volantom je určite tiež praktickejšie a bezpečnejšie, ako za jazdy ladiť stanice cez displej. Lakťová opierka je variabilná a každý si ju môže nastaviť tak, aby mu vyhovovala. Musíme pochváliť aj vyhrievané predné sedadlá, ktoré majú nastaviteľnú dĺžku sedáka a táto možnosť bude určite využitá pri dlhších cestách. Výduchy klimatizácie vzadu a tiež vstupy USB prispievajú k spokojnosti zadných pasažierov.

Najväčšia zmena modelu Kadjar-u sa týka jazdných vlastnostní. Kadjar pod svoju kapotu dostal úplne nový benzínový motor TCE vo dvoch verziách a to buď 103 „kilovatový“, alebo výkonnejší so 117 kW.  My sme mali možnosť vyskúšať si ten výkonnejší. A musíme povedať, že to, o čom sa o tomto motore hovorilo, sa splnilo úplne do bodky. Motor je veľmi tichý, má výborný krútiaci moment, zaberá už od spodných otáčok a čo hlavne všetkých zaujíma je hlavne jeho spotreba. Výrobca síce udáva priemernú spotrebu na úrovni 5,9 – 6,1 litra na 100 kilometrov, nám sa však pri prejazdení asi 800 kilometrov podarilo dosiahnuť spotrebu cca 6,6 litra, čo podľa nás vzhľadom k tomu, že ten motor bol úplne surový a mal najazdených iba 20 kilometrov, je veľmi dobrá spotreba. Možno niekto môže tvrdiť, že je to nový motor, ktorý môže mať ešte svoje „muchy“. To ukáže už najbližšia budúcnosť. Aliancia Renault – Nissan v spolupráci s Mercedesom, ktorí tento motor skonštruovali tvrdia, že sú si istí kvalitou, pretože tento motor testovali viac ako 40.000 hodín, čo v inej matematike predstavuje využitie motora každý deň 8 hodín po dobu 14 rokov. A to už niečo znamená. Našu ponuku modelu Kadjar nájdete tu

ZDROJ: http://www.auto-salon.sk/testy/renault-kadjar-1-3-tce-vynoveny-a-s-novym-faceliftom-13-i8334



Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené