Fun zóna

Späť na články

Dacia Logan MCV Stepway – štýl aj priestor za málo

Dacia už dávno nie je lokálnou značkou pre nenáročné trhy vo východnej či južnej Európe. Logan, Sandero, Dokker, Lodgy a Duster očarili aj Nemcov či Francúzov. Mix bezkonkurenčnej ceny za bezkonkurenčné úžitkové vlastnosti zabral nad očakávanie. Kým však prvá generácia Loganu a Sandera dávali svoj lacný korienok najavo až príliš okato, tá druhá sa už hanbiť rozhodne nemusí. A zvlášť to platí o Logane MCV Stepway, ktorý doplnil rodinu outdoorových modelov z Pitešti ako posledný. 

Logan MCV Stepway spoznáte na prvý pohľad. Hlavnou zmenou je väčšia svetlá výška. Tá narástla až o 50 milimetrov na konečných 192. A potom je tu bohatá plastová ochrana podvozka. Čierne lemy blatníkov a prahov či strieborné nábehové dosky nárazníkov. Dacia nešetrila ani na chróme. Predná maska má osem chrómových obdĺžnikov. Reflektory zas obsahujú denné LED diódy. Vzhľad zhodnocujú strieborné zrkadlá a tiež strieborné strešné nosiče. Vzadu dostal Logan MCV Stepway dymový efekt svetiel. Dĺžku opticky umocňujú čierne stĺpiky. No najväčšou vychytávkou sú 16-palcové kolesá, ktoré sa tvária ako zliatinové. V skutočnosti sú to šikovne vylisované „plecháče“ s efektnými puklicami.



Ani vnútri nemusíte mať pocit, že na vás ktosi extrémne šetril. To platí už o priestore, ktorý nemá v tejto cenovej hladine konkurenciu. Lacné rumunské kombi totiž inklinuje do nižšej strednej triedy. Má rázvor až 2 634 mm, čo je len o 50 mm menej, akým disponuje neporovnateľne drahšia Škoda Octavia. Vnútorné rozmery kabíny navyše ťažia z menej robustnej konštrukcie výplne dverí, takže vo výške lakťov ponúka MCV na šírku možno viac ako jeho renomovaní súperi. Oceníte aj ľahké nastupovanie, keďže celá karoséria je umiestnená vyššie. 

Logan sa navyše časom zbavil mnohých detských chorôb. V MCV Stepway nájdete výškovo regulované sedadlo vodiča aj výškovú reguláciu volantu. Ovládače elektrických okien sú vo dverách a tie na ovládanie tempomatu priamo na ramenách nového robustného volantu, známeho z Dusteru. Škoda, že nie sú podsvietené. V noci sa tak treba riadiť intuíciou. Na volante je konečne aj ovládanie klaksónu, ktoré sa nachádzalo pôvodne na páčke. Len radiaca páka má nižšiu polohu, ako je dnes zvykom. Dizajn vylepšuje špeciálne strieborno-čierne čalúnenie s nápismi Stepway. Niekde sa ale predsa len šetriť muselo. Kabíne vládnu tvrdé plasty. Dacia sa aspoň pohrala s ich povrchovou štruktúrou, takže nepôsobia tak lacno. Navyše je tu lesklý chrómový rámček stredovej konzoly, dekorácie imitujúce karbón či saténový povrch vnútorných kľučiek. To všetko zlepšuje celkový dojem.



Logan MCV opäť priestorovo štedrejší, ako modely jeho cenového spektra. Na kolená síce neostáva extra veľa miesta, chodidlá si však zasuniete pod predné sedadlá, čo výrazne pomôže. V šírke a nad hlavou je to opäť nadštandard. Traja ľudia cestu na zadných sedadlách tak zvládnu ľahšie ako napríklad vo Fabii Combi či Renaulte Clio Grandtour. A tieto dve „vymierajúce“ kombi nižšej triedy tromfne Logan MCV na plnej čiare aj kufrom. Má 573 litrov a po sklopení delených operadiel v pomere 2:3 až 1 518. To sme už takmer na úrovni Octavie Combi. Pritom Logan neklame číslami. 



Pod podlahou je ešte plnohodnotná rezerva. Zdvihák tu nenájdete. Miesto našiel na pravej stene batožinového priestoru bez akéhokoľvek krytu. Možno trochu zavadzia, ale litrov je stále dosť a je prístupnejší ako pod podlahou. Kufor oceňujeme aj za jeho súmernosť, nízku nakladaciu hranu, veľký vstupný otvor a dva praktické háčiky na tašky. Batožinu zakrýva mäkká roletka. Jedinou chybičkou krásy je fakt, že po sklopení operadiel nedokáže MCV vytvoriť rovnú podlahu. V kabíne nájdete tiež dostatok odkladacích miest. Najmä vpredu. Veľká je schránka pred spolujazdcom aj schránky vo dverách. Medzi sedadlá si odložíte dve nápoje. Logan MCV Stepway je v ponuke len s dvoma motormi. Naftovým 1,5 dCi a benzínovým valcom 0,9 TCe, oba s identickým výkonom 66 kW. Všetky vozidlá Dacia Logan z ponuky Autoštýlu nájdete tu.

ZDROJ: https://auto.pravda.sk/testy/clanok/505593-test-dacia-logan-mcv-stepway-styl-aj-priestor-za-malo/


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené