Fun zóna

Späť na články

Dacia pripavuje elektromobil

Elektromobil je dnes nepochybne veľký hit. Áno, sú ešte automobilky, ktoré ho zatiaľ nemajú v ponuke, alebo ani automobily s hybridným pohonom, no ich počet každým rokom klesá. Môžu za to aj stále prísnejšie emisné normy a emisie flotíl značiek. Dacia patrí tiež k tým, ktorí sa zatiaľ spoliehajú a jazdia len na klasické fosílne palivá.


Ale to sa môže už čoskoro zmeniť. Prvý elektromobil značky Dacia by totiž mohli predstaviť už onedlho a má existovať hneď aj vo viacerých verziách. Typicky pre ľudovú značku, mali by to byť opäť cenovo dostupné novinky - elektromobily. Elektrická Dacia by teda mala spĺňať to najhlavnejšie, byť lacná. Každý elektromobil je v konkurencii bežných áut so spaľovacími motormi jednoducho neúmerne drahý. Dacia by to však mohla s príchodom ich vôbec prvého počinu tohto typu zmeniť.



Jean-Christophe Kugler, európsky šéf značky Dacia, prezradil pre anglický magazín Express, že automobilka zostane aj s elektromobilmi verná svojej tradícii lacného výrobcu, teda cenovo dostupnej značky. Automobilka Dacia by tak mohla čerpať z výhod aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi, elektrický Renault Zoe tu už napríklad existuje. Pre nich tak stačí technológiu zlacniť a implementovať do svojich modelov. Iste, úplne jednoducho to nepôjde, nové modely by však mohli byť na takýto druh pohonu lepšie pripravené. 

A kedy by sa tak mohlo stať? Podľa odhadov by mohol výrobca predstaviť elektrickú Daciu už budúci rok, zatiaľ však len asi ako predobraz sériového automobilu - teda akýsi koncept. Dojazd pravdepodobne neprekročí hranicu 150 kilometrov, má byť určená vyslovene pre použitie v meste a tam podobný dojazd postačuje. Čo myslíte, dokáže sa zmestiť Dacia s cenovkou elektrického auta pod "magickú" hranicu 10-tisíc eur? Všetky naše vozidlá Dacia Duster nájdete tu

ZDROJ:https://auto.hnonline.sk/automobilky/1873384-skutocne-ludovy-elektromobil-do-hry-ma-uz-coskoro-vstupit-lacna-dacia

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené