Fun zóna

Späť na články

Volvo S60 a V60 dostali od Euro NCAP 5 hviezdičiek za bezpečnosť

Nový sedan Volvo S60 a kombi V60 dnes získali maximálne päťhviezdičkové hodnotenie v bezpečnostných testoch Euro NCAP za rok 2018, čím pokračujú v päťhviezdičkovej nádielke pre ponuku vozidiel Volvo.

Tento výsledok ešte podčiarkuje reputáciu spoločnosti Volvo Cars ako automobilky, ktorá neustále posiela na cesty jedny z najbezpečnejších vozidiel. Všetky momentálne predávané testované modely Volvo, počnúc kompaktným hatchbackom V40 až po veľké SUV XC90, ponúkajú päťhviezdičkové bezpečnostné technológie.


Testovací program organizácie Euro NCAP v roku 2018 bol najťažší v histórii. Bezpečnostné technológie, ako napríklad systém rozpoznávania cyklistov s funkciou automatického brzdenia či núdzový systém udržiavania v jazdnom pruhu, sa museli popasovať s novými, náročnejšími výzvami. Modely V60 a S60 patria medzi najbezpečnejšie automobily testované podľa tohto nového programu.


„Tento výsledok dokazuje, že spoločnosť Volvo Cars aj naďalej stojí na čele tohto odvetvia z hľadiska bezpečnosti a neustále posúva hranice pri vývoji nových pokročilých technológií,“uviedol Malin Ekholm, riaditeľ bezpečnostného strediska Volvo Cars Safety Centre. „Bez ohľadu na to, aké Volvo si vyberiete, vždy si môžete byť istí, že vy aj vaši najbližší budete cestovať v jednom z najbezpečnejších vozidiel na trhu.“


Modely S60 a V60 využívajú rovnakú modulárnu platformu SPA (Scalable Product Architecture) a bezpečnostné technológie spoločnosti Volvo Cars ako ich väčší súrodenec XC60 a vozidlá radu 90, ktoré tvoria vrchol ponuky.


Automobilka Volvo Cars ponúka ako štandardnú výbavu všetkých vozidiel značky Volvo balík aktívnej bezpečnosti City Safety s technológiou automatického brzdenia. Po prvýkrát na svete v modeloch S60 a V60 teraz systém City Safety dokáže pomocou automatického brzdenia zmierniť následky zrážky s protiidúcim vozidlom. City Safety je stále jediný bezpečnostný systém na trhu, ktorý pomáha rozpoznávať chodcov, cyklistov a väčšie zvieratá.


Model V60 bol začiatkom tohto roka uvedený na trh vo svojom prirodzenom prostredí – na príjazdovej ceste rodinného domu v Štokholme. Tento automobil vyzdvihuje rodokmeň rodinných kombi od spoločnosti Volvo Cars, ktoré dokážu uspokojiť rôzne potreby a situácie moderného rodinného života.


V lete tohto roka uviedla spoločnosť Volvo Cars na trh novú generáciu svojho športového sedanu S60. Dynamický model S60 je prvým automobilom značky Volvo, ktoré nemá v ponuke vznetový motor, čo signalizuje pokrokový záväzok spoločnosti presadzovať elektrifikáciu a dlhodobú budúcnosť nad rámec tradičného spaľovacieho motora. Ide o prvé Volvo, ktoré sa bude vyrábať v Spojených štátoch amerických, v úplne prvom výrobnom závode spoločnosti na území USA, v blízkosti mesta Charleston v Južnej Karolíne.


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené