Fun zóna

Späť na články

Volvo XC60 získalo titul Svetové auto roku 2018

Nové SUV strednej veľkosti Volvo XC60 vyhlásili na newyorskom autosalóne za Svetové auto roka 2018, čím sa ďalej rozrástla stále sa zväčšujúca zbierka ocenení pre značku Volvo.

Začiatkom roka si model XC60 navyše odniesol aj prestížnu cenu Severoamerické auto roka v kategórii úžitkových vozidiel, zatiaľ čo malé SUV XC40 vyhlásili začiatkom tohto mesiaca na ženevskom autosalóne za Európske auto roka. Výrobca prémiových automobilov, spoločnosť Volvo Cars získala ocenenie v súťaži Svetové auto roka úplne prvýkrát.

„Teší ma, že sa investície našej spoločnosti do produktov vyplatili,“ povedal Håkan Samuelsson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Cars. „Hoci proti nám stojí silná konkurencia, toto ocenenie pre XC60 dokazuje, že Volvo disponuje správnou kombináciou dizajnu, možností pripojenia a bezpečnosti, ktorá priťahuje zákazníkov na celom svete.“

Nový model XC60, ktorý dosiahol v testoch Euro NCAP najlepšie celkové výsledky za rok 2017, ponúka vylepšený systém City Safety s funkciou automatického núdzového brzdenia. Po novom tento systém zahŕňa aj asistenta riadenia, aby vodičovi pomáhal v situáciách, keď samotné automatické brzdenie nedokáže zabrániť hroziacej zrážke. Navyše systém ochrany pred zrážkou s protiidúcim vozidlom vo vedľajšom pruhu s asistentom riadenia pomáha zmierniť následky čelných zrážok a pribudol aj systém monitorovania mŕtveho uhla (BLIS) s funkciou asistenta riadenia, ktorý znižuje riziko zrážky pri prechádzaní do vedľajšieho jazdného pruhu.

V ponuke pre model XC60 je celý rad vznetových a zážihových motorov, ako aj ocenený systém plug-in hybridné pohonu T8 Twin Engine so zážihovým motorom, ktorý tvorí vrchol ponuky spoločnosti Volvo Cars s výkonom 407 koní a zrýchlením z 0 na 100 km/h len za 5,3 sekundy.

Dve spomínané ocenenia prišli krátko po uznaní, ktorého sa dostalo pánovi Samuelssonovi v podobe titulu Svetová automobilová osobnosť roka, udeleného rovnakým panelom medzinárodných médií začiatkom tohto mesiaca v Ženeve. Pán Samuelsson získal toto ocenenie ako uznanie za svoju prácu pri budovaní úspechu spoločnosti Volvo Cars v posledných rokoch.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené